Na to masz dziś ochotę?

Zimowe kulki energetyczne

Kategoria przepisu: Deser/Przekąska

  • 30 minut
  • dla 12 osób
  • 163 kcal / porcję

Składniki:

szklanka zmielonych migdałów
100 g orzechów (włoskich lub brazylijskich)
łyżka naturalnego kakao
2-3 łyżki miodu
4 łyżki oleju kokosowego
¾ szklanki suszonych daktyli (namoczonych 24 godziny przed przygotowaniem deseru)
wiórki kokosowe do obtaczania

Sposób przygotowania:

Orzechy rozgniatamy lub mielimy, dodajemy kakao, miód, olej, zmielone migdały i daktyle. Miksujemy wszystko do uzyskania klejącej się masy. Formujemy kulki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych lub kakao. Przechowujemy w lodówce.

tagi: migdały, orzechy, kakao, miód, olej kokosowy, suszone daktyle, wiórki kokosowe