Na to masz dziś ochotę?

Warzywny gulasz

Kategoria przepisu: Kolacja , Obiad

  • 40 minut
  • dla 3 osób
  • 130 kcal / porcję

Składniki:

300 g fasolki szparagowej mrożonej
2 małe papryki
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 pomidory
1 łyżka masła klarowanego
1/2 szklanki bulionu warzywnego
natka pietruszki
sól himalajska
pieprz
curry
papryka w proszku

Sposób przygotowania:

Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Czosnek posiekać i podsmażyć na maśle klarowanym z dodatkiem wszystkich przypraw. Po tym czasie dodać cebulę, fasolkę i paprykę. Zalać bulionem i gotować 10 minut. Po tym czasie dodać posiekane pomidory i doprawić jeszcze raz w razie potrzeby. Dusić aż wyparuje połowa soku z pomidorów i wszystkie warzywa zmiękną. Podawać posypane natką pietruszki.

Tagi: papryka, cebula, czosnek, masło klarowane, fasolka szparagowa mrożona, papryka, pomidory, natka pietruszki, bulion warzywny, sól himalajska, curry, pieprz