Na to masz dziś ochotę?

Tosty pomidorowe

Kategoria przepisu: Kolacja , Śniadanie

  • 30 minut
  • dla 1 osób
  • 461 kcal / porcję

Składniki:

pieczywo pełnoziarniste
pół pomidora
3 kawałeczki sera camembert
3 łyżeczki pesto
1 listek bazylii
szczypta papryki mielonej
oliwki
oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Nagrzać piekarnik do 180oC. Wyłożyć tosty pełnoziarniste na blachę i lekko pokropić je oliwą z oliwek. Pomidora pokroić w kosteczkę i przełożyć do miski, dodać pesto i wymieszać. Tosty piec tak długo aż się przyrumienią, obracając je w trakcie pieczenia. Na ostudzone tosty położyć pomidory z pesto. Pokroić oliwki w talarki, ser w większą kostkę i ułożyć je na pomidorach. Posypać delikatnie papryką i ozdobić listkiem świeżej bazylii. Podawać na zimno.

Tagi: pieczywo pełnoziarniste, pomidor, pesto, ser camembert, bazylia, papryka mielona, oliwki, oliwa z oliwek