Tortilla
Kategoria przepisu: Obiad
Składniki:
4 jaja
5-6 ugotowanych ziemniaków
2 łyżki groszku zielonego lub fasolki szparagowej (opcjonalnie)
1 ząbek czosnku
2 łyżki oleju ryżowego do smażenia
sól himalajska
pieprz
Sposób przygotowania:
Jaja wbić do miski, dokładnie roztrzepać widelcem. Ziemniaki pokroić w kostkę i podsmażać na oleju aż do zrumienienia. Do miski z jajkami dodać ziemniaki, posiekany czosnek, sól i pieprz. Do tortilli pasują różne dodatki, można więc dodać na przykład groszek czy fasolkę. Wszystko razem wymieszać i wlać na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć na wolnym ogniu, tak jak omlet. Można jeść zarówno na gorąco, jak i na zimno.
Tagi: jaja, ziemniaki, zielony groszek, fasola szparagowa, czosnek, olej ryżowy