Tatar z łososia
Kategoria przepisu: Kolacja
Składniki:
40 dag surowego, świeżego łososia
6 żółtek (mogą być przepiórcze)
2 cebule
2 ogórki konserwowe
kilka marynowanych grzybków
szczypta ostrej, mielonej papryki
pęczek szczypiorku
sól himalajska
pieprz
Sposób przygotowania:
Łososia dokładnie posiekać, dodać sól himalajską i pieprz. Z mięsa uformować okrągłe porcje i ułożyć je na półmisku. W środku każdej porcji zrobić dołek i umieścić w nim żółtko. Cebulę obrać i drobno posiekać, grzyby i ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek opłukać i drobno posiekać. Wokół porcji ryby ułożyć cebulkę, ogórki i grzybki. Udekorować delikatnie, obsypując szczyptą mielonej papryki i posiekanym szczypiorkiem.
Tagi: łosoś, jaja, cebula, ogórki konserwowe, grzyby, papryka, szczypiorek, sól himalajska