Na to masz dziś ochotę?

Tatar z łososia

Kategoria przepisu: Kolacja

  • 60 minut
  • dla 4 osób
  • 278 kcal / porcję

Składniki:

40 dag surowego, świeżego łososia
6 żółtek (mogą być przepiórcze)
2 cebule
2 ogórki konserwowe
kilka marynowanych grzybków
szczypta ostrej, mielonej papryki
pęczek szczypiorku
sól himalajska
pieprz

Sposób przygotowania:

Łososia dokładnie posiekać, dodać sól himalajską i pieprz. Z mięsa uformować okrągłe porcje i ułożyć je na półmisku. W środku każdej porcji zrobić dołek i umieścić w nim żółtko. Cebulę obrać i drobno posiekać, grzyby i ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek opłukać i drobno posiekać. Wokół porcji ryby ułożyć cebulkę, ogórki i grzybki. Udekorować delikatnie, obsypując szczyptą mielonej papryki i posiekanym szczypiorkiem.

Tagi: łosoś, jaja, cebula, ogórki konserwowe, grzyby, papryka, szczypiorek, sól himalajska