Na to masz dziś ochotę?

Tacos z pieczonym kalafiorem

Kategoria przepisu: Kolacja , Obiad

  • 40 minut
  • dla 4 osób
  • 175 kcal / porcję

Składniki:

opakowanie tortilli
mały kalafior
pęczek rzodkiewek
pęczek natki pietruszki
250 g żółtych pomidorków koktajlowych
czerwona cebula
oliwa z oliwek
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Piekarnik nagrzewamy do 220°C. Kalafior kroimy na niewielkie różyczki, mieszamy z 4 łyżkami oliwy, solą i pieprzem. Pieczemy na blasze do pieczenia przez 25-35 minut na złotobrązowy kolor. Rzodkiewki kroimy w plasterki, pomidorki przekrawamy na pół, cebulę siekamy w drobne wiórki. Z natki pietruszki odcinamy całe listki. Na tortilli układamy ulubione dodatki. Podajemy z sosem czosnkowym na bazie jogurtu lub sosem pomidorowym.

tagi: tortilla, kalafior, rzodkiewka, natka pietruszki, żółte pomidory koktajlowe, czerwona cebula, oliwa z oliwek