Na to masz dziś ochotę?

Sałatka z arbuzem

Kategoria przepisu: Kolacja

  • 20 minut
  • dla 2 osób
  • 380 kcal / porcję

Składniki:

400 g arbuza
200 g sera feta
30 g rukoli
1,5 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka oliwy z oliwek
kilka listków świeżej mięty

Sposób przygotowania:

Z arbuza usuń skórę i pestki, miąższ pokrój w kostkę. Posyp pokruszonym serem feta. Rukolę opłucz i osusz, delikatnie wymieszaj z arbuzem i fetą. Wymieszaj sok z cytryny, miód i oliwę. Polej sałatkę przygotowanym sosem. Całość posyp posiekanymi listkami mięty.

 

Tagi: arbuz, ser feta, rukola, sok z cytryny, miód, oliwa z oliwek, mięta