Na to masz dziś ochotę?

Sałatka z arbuza i fety

Kategoria przepisu: Deser/Przekąska

  • 30 minut
  • dla 4 osób
  • 354 kcal / porcję

Składniki:

pół średniego arbuza
250 g sera feta
100 g rukoli
50 g orzeszków piniowych
2 łyżki stołowe octu balsamicznego
4 łyżki stołowe oliwy extra virgin
świeże oregano
świeżo mielony czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Arbuza i fetę pokroić w kostkę. Z octu balsamicznego i oliwy przygotować sos vinaigrette. Przełożyć arbuza na półmisek, umytą rukolę polać dressingiem i ułożyć na arbuzie. Posypać orzeszkami. Na górę położyć kawałki fety. Całość posypać orzeszkami piniowymi oraz listkami świeżego oregano i świeżo zmielonym pieprzem .

Tagi: arbuz, ser feta, ocet balsamiczny, oliwa extra virgin, rukola, orzeszki pini, oregano, pieprz