Na to masz dziś ochotę?

Quinoa z brokułami

Kategoria przepisu: Obiad

  • 30 minut
  • dla 1 osób
  • 669 kcal / porcję

Składniki:

1/3 szklanki kaszy quinoa (suchy produkt)
różyczki z 1 brokułu
4 plastry sera feta
garść pestek słonecznika

sos:
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
chili (według uznania)

Sposób przygotowania:

Kaszę quinoa opłukać w zimnej wodzie i ugotować w 1 szklance wody z dodatkiem oliwy. Brokuły ugotowane na parze wymieszać z kaszą, pokruszonym serem feta i pestkami słonecznika, podawać z sosem (składniki sosu dobrze wymieszać) i ulubionymi przyprawami.

Tagi: komosa ryżowa, brokuły, ser feta, pestki słonecznika, oliwa z oliwek, czosnek, chili