Na to masz dziś ochotę?

Płatki jęczmienne z sosem kiwi

Kategoria przepisu: Kolacja , Śniadanie

  • 25 minut
  • dla 1 osób
  • 894 kcal / porcję

Składniki:

5 łyżek płatków jęczmiennych
2 szklanki mleka kokosowego
1 łyżka wiórek kokosowych
1 kiwi
1 banan
1 łyżka miodu

Sposób przygotowania:

Zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wiórek kokosowych. Dodać płatki jęczmienne i znowu zagotować na mniejszym ogniu. Jeśli całość jest za gęsta, można dodać więcej mleka. Gotować około 10 minut, co chwila mieszając. Obrane i pokrojone w mniejsze cząstki kiwi i banana zblendować z dodatkiem miodu. W szklankę lub przezroczystą miseczkę włożyć połowę sosu z kiwi, przykryć płatkami i polać je drugą połową sosu. Udekorować kawałkami owoców.

Tagi: płatki jęczmienne, mleko kokosowe, kiwi, banan, miód