Płatki jęczmienne z sosem kiwi
Kategoria przepisu: Kolacja , Śniadanie
Składniki:
5 łyżek płatków jęczmiennych
2 szklanki mleka kokosowego
1 łyżka wiórek kokosowych
1 kiwi
1 banan
1 łyżka miodu
Sposób przygotowania:
Zagotować mleko kokosowe z dodatkiem wiórek kokosowych. Dodać płatki jęczmienne i znowu zagotować na mniejszym ogniu. Jeśli całość jest za gęsta, można dodać więcej mleka. Gotować około 10 minut, co chwila mieszając. Obrane i pokrojone w mniejsze cząstki kiwi i banana zblendować z dodatkiem miodu. W szklankę lub przezroczystą miseczkę włożyć połowę sosu z kiwi, przykryć płatkami i polać je drugą połową sosu. Udekorować kawałkami owoców.
Tagi: płatki jęczmienne, mleko kokosowe, kiwi, banan, miód