Na to masz dziś ochotę?

Płatki jęczmienne z bananem

Kategoria przepisu: Kolacja , Śniadanie

  • 15 minut
  • dla 1 osób
  • 547 kcal / porcję

Składniki:

6 łyżek płatków jęczmiennych błyskawicznych
150 ml wody
100 ml mleka kokosowego
1 średniej wielkości banan
garść rodzynek
sól himalajska
cynamon

Sposób przygotowania:

Do małego garnka wsypać płatki i zalać wodą. Gotować przez 2 minuty na małym ogniu, dodać odrobinę soli do smaku. Wlać mleko i gotować płatki do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przelać do miseczki lub głębokiego talerza. Obrać i pokroić banana na cząstki, dodać do ugotowanych płatków. Całość posypać cynamonem i rodzynkami.

Tagi: płatki jęczmienne, woda, mleko kokosowe, banan, rodzynki, sól himalajska, cynamon