Na to masz dziś ochotę?

Placuszki z kukurydzy

Kategoria przepisu: Kolacja

  • 30 minut
  • dla 4 osób
  • 205 kcal / porcję

Składniki:

2 cukinie
1 kolba kukurydzy
1 cebula
100 g sera feta
1/2 pęczka pietruszki
garść świeżej kolendry
garść świeżej mięty
75 g mąki ryżowej
2 duże jajka, roztrzepane
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Cukinie zetrzeć na tarce i odsączyć z wody. Umieścić w dużej misce. Cebulę i zioła drobno posiekać. Fetę pokroić w kosteczkę. Kukurydzę oczyścić z nasion za pomocą noża. Wszystkie składniki z listy dodać do cukinii i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Placuszki smażyć na patelni grillowej lub ceramicznej bez tłuszczu, na małym ogniu.

 

Tagi: kukurydza w kolbach, cukinia, ser feta, cebula, pietruszka, kolendra, mięta, mąka ryżowa, jajka, sól himalajska, pieprz