Na to masz dziś ochotę?

Piersi z indyka z cukinią

Kategoria przepisu: Obiad

  • 30 minut
  • dla 2 osób
  • 418 kcal / porcję

Składniki:

1 filet z piersi indyka
1 cukinia
1 cebula
2 ząbki czosnku
jogurt kozi lub owczy
10 dag startego parmezanu
olej ryżowy
curry
rozmaryn
pieprz ziołowy
kminek
sól himalajska

Sposób przygotowania:

Piersi pokroić w kawałki, przyprawić curry, rozmarynem, kminkiem, pieprzem ziołowym i odrobiną soli himalajskiej. Smażyć indyka na rozgrzanym oleju ryżowym, następnie przełożyć do miski. Cebulę i czosnek posiekać, cukinię pokroić w plastry. Przełożyć na rozgrzaną patelnię, podsmażyć aż do zmięknięcia warzyw. Dodać na patelnię z warzywami podsmażonego wcześniej indyka i jogurt, wymieszać. Przed podaniem posypać parmezanem. Dla uzyskania wyrazistego smaku danie można podawać z różnymi rodzajami sałat.

 

Tagi: filet z piersi indyka, cukinia, cebula, czosnek, jogurt kozi, jogurt owczy, olej ryżowy, parmezan