Na to masz dziś ochotę?

Pasta z tuńczykiem

Kategoria przepisu: Śniadanie

  • 15 minut
  • dla 4 osób
  • 64 kcal / porcję

Składniki:

puszka tuńczyka w sosie własnym
2 jajka ugotowane na twardo
2 ogórki kiszone
drobno posiekana natka pietruszki
2 łyżki jogurtu naturalnego
sok z połówki małej cytryny
chrzan (opcjonalnie)
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Tuńczyka odsączyć z zalewy, jaja i ogórki drobno posiekać. Do jogurtu dodać sok z cytryny, sól i pieprz. Tuńczyka, jajka, ogórki i pietruszkę wymieszać w miseczce, dodać sos jogurtowy. Jeśli ktoś gustuje w mocniejszych smakach, może śmiało dodać do pasty odrobinę chrzanu.

Tagi: tuńczyk, jaja, ogórki kiszone, jogurt naturalny