Na to masz dziś ochotę?

Pasta kanapkowa z makreli

Kategoria przepisu: Śniadanie

  • 15 minut
  • dla 4 osób
  • 169 kcal / porcję

Składniki:

1 puszka filetów z makreli w oleju
3 ogórki kiszone
1/2 cebuli
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 plaster chudego twarogu
1 łyżeczka soku z cytryny
pieprz ziołowy
majeranek

Sposób przygotowania:

Makrelę odsączyć z oleju i rozetrzeć widelcem. Ogórki i cebulkę pokroić w drobną kostkę. Jogurt wymieszać z rozdrobnionym twarogiem, doprawić sokiem z cytryny, pieprzem i majerankiem, połączyć z makrelą i warzywami. Można zblendować na gładką pastę.

Tagi: filety z makreli, ogórek kiszony, cebula, jogurt naturalny, twaróg, sok z cytryny, pieprz, majeranek