Makaron razowy z dynią i mieszanką studencką
Kategoria przepisu: Obiad
Składniki:
1 szklanka ugotowanego makaronu razowego
2 szklanki ugotowanej, zmiksowanej dyni
2 łyżki bulionu warzywnego
pół szklanki mieszanki studenckiej
1 średnia cebula
czosnek
bazylia
1/3 szklanki mleka kokosowego
1/3 szklanki wody
2 plastry sera feta
garść pestek dyni
Sposób przygotowania:
Pokrojone cebulę i czosnek dusić na patelni w bulionie warzywnym. Dodać dynię i całość dusić przez chwilę, mieszając z ulubionymi przyprawami. Mieszankę studencką zmiksować w blenderze z mlekiem kokosowym, wodą i serem feta, doprawić. Pastę połączyć z makaronem, dodać do warzyw w bulionie, dusić jeszcze 5 minut. Posypać pestkami dyni.
Tagi: makaron razowy, dynia, mieszanka studencka, cebula, czosnek, bazylia, mleko kokosowe, feta, pestki dyni