Na to masz dziś ochotę?

Makaron marchewkowy z sosem pomidorowym

Kategoria przepisu: Kolacja , Obiad

  • 30 minut
  • dla 2 osób
  • 263 kcal / porcję

Składniki:

3 duże marchewki
1 mała cukinia
400 ml passaty pomidorowej
2 garści oliwek
4 plastry mozzarelli
2 garści kiełków
2 łyżki oliwy z oliwek
zioła prowansalskie
chili
sól himalajska

Sposób przygotowania:

Marchewki i cukinię dokładnie myjemy i obieramy. Za pomocą obieraczki do warzyw wykrawamy z marchewek i cukinii długie paski. Uzyskany warzywny makaron wrzucamy na wrzątek na 3 minuty. W garnku rozgrzewamy passatę pomidorową, dodajemy pokrojone na pół oliwki i przyprawy. Na gorący makaron warzywny wykładamy sos pomidorowy. Do każdej porcji dodajemy poszarpaną mozzarellę, garść kiełków i polewamy łyżką oliwy.

 

tagi: marchew, cukinia, passata pomidorowa, oliwki, chili, zioła prowansalskie, sól himalajska, mozzarella, kiełki, oliwa z oliwek