Na to masz dziś ochotę?

Majowa sałatka

Kategoria przepisu: Kolacja

  • 15 minut
  • dla 1 osób
  • 313 kcal / porcję

Składniki:

kilka liści zielonej sałaty
kiełki słonecznika
2 marchewki
cytryna
kawałek selera (korzeń)
1/2 jabłka
1/2 cytryny
sól himalajska
3 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Rozdrabniamy liście sałaty, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i mieszamy. Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej lub siekamy drobno. Selera kroimy w cienkie plastry, a następnie w paski. Jabłko kroimy w kostkę. Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy kiełki i polewamy oliwą z oliwek.

tagi: sałata, sok z cytryny, sól himalajska, marchew, seler, jabłko, kiełki, oliwa z oliwek