Na to masz dziś ochotę?

Lekki deser jogurtowy z winogronami

Kategoria przepisu: Deser/Przekąska

  • 20 minut
  • dla 2 osób
  • 218 kcal / porcję

Składniki:

3 łyżki stołowe płatków owsianych
150 ml jogurtu naturalnego
8 winogron
1 garść rodzynek
1 jabłko
1 łyżka miodu

Sposób przygotowania:

Owoce umyć. Jabłko pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w kostkę. Winogrona przeciąć na połówki. Jogurt wymieszać z łyżką miodu i rodzynkami, kilka odłożyć do dekoracji. Na dno szklanego naczynia nasypać warstwę płatków, wlać część jogurtu, następnie wsypać pozostałe płatki i polać jogurtem. Na wierzchu ułożyć kawałki jabłka oraz winogrona. Całość udekorować rodzynkami.

Tagi: płatki owsiane, jogurt kozi, jogurt owczy, winogrona, rodzynki, jabłka, miód