Kurczak Buffalo
Kategoria przepisu: Kolacja , Obiad
Składniki:
2 piersi kurczaka
olej do głębokiego smażenia
1/4 masła
3 łyżki sosu chili
1,5 łyżki octu jabłkowego
1/2 szkalnki majonezu
1/4 szklanki jogurtu naturalnego
ok. 5 dag pokruszonego sera pleśniowego
Sposób przygotowania:
Piersi kurczaka kroimy na kawałki i smażymy na głębokim i rozgrzanym oleju. Na drugiej patelni rozgrzewamy masło, dodajemy sos chili i ocet, można trochę posolić. Do tak przygotowanego sosu wrzucamy usmażone kawałki kurczaka, mieszamy i smażymy jeszcze przez minutę.
Majonez, jogurt i ser pleśniowy mieszamy ze sobą. Kurczaka podajemy razem z sosem.
Majonez, jogurt i ser pleśniowy mieszamy ze sobą. Kurczaka podajemy razem z sosem.
tagi: kurczak, olej, masło, sos chilli, ocet jabłkowy, majonez, jogurt naturalny, ser pleśniowy