Na to masz dziś ochotę?

Kremowa zupa z pieczonych batatów, marchewki i groszku

Kategoria przepisu: Obiad

  • 60 minut
  • dla 4 osób
  • 222 kcal / porcję

Składniki:

2 bataty
opakowanie marchewki z groszkiem
2 szklanki bulionu warzywnego
pół czerwonej cebuli
łyżka masła
ząbek czosnku
przyprawy: sól, imbir, kurkuma

Sposób przygotowania:

Bataty obieramy i kroimy w plasterki.Dodajemy masło, obrany czosnek i cebulę (w całości). Zapiekamy przez 25 minut w piekarniku w 200°C. Całość wrzucamy do garnka, dodajemy mrożone warzywa, zalewamy bulionem, doprawiamy do smaku i gotujemy przez około 10 minut. Następnie miksujemy.

tagi: bataty, marchewka z groszkiem, bulion warzywny, czerwona cebula, masło, czosnek