Na to masz dziś ochotę?

Krem „czekoladowy”

Kategoria przepisu: Deser/Przekąska

  • 35 minut
  • dla 4 osób
  • 357 kcal / porcję

Składniki:

2 banany
1 szklanka mleka kokosowego
4 daktyle bez pestek
2 garści orzechów laskowych
1 i 1/2 łyżeczki ciemnego kakao
1/4 szklanki jagód goji

Sposób przygotowania:

Daktyle namoczyć we wrzątku przez pół godziny. Banany, orzechy i namoczone daktyle zmiksować na gładką masę z mlekiem ryżowym, dodając następnie surowe kakao. Aby przełamać słodycz kremu, warto dodać jagody goji. Można je zmiksować razem ze wszystkimi składnikami lub dodać w całości i wymieszać, aby pozostały wyczuwalne.

 

Tagi: daktyle suszone, banan, orzechy laskowe, mleko ryżowe, ciemne kakao, jagody goji