Kasza jęczmienna z bobem
Kategoria przepisu: Obiad
Składniki:
sałata lodowa
1 szklanka ugotowanej kaszy jęczmiennej
1 szklanka suchego bobu
100 g pieczarek
1 czerwona cebula
1 oleju kokosowego
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
pieprz
Dressing:
2 łyżki oliwy z oliwek
sok z jednej pomarańczy
sól himalajska
majeranek
Sposób przygotowania:
Ugotować bób. Gdy ostygnie, obrać go ze skórki i przełożyć do miski wraz z kaszą. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na patelni na łyżce oleju kokosowego. Dodać pokrojone pieczarki i dusić przez chwilę na patelni. Pozostawić do ostygnięcia. Liście sałaty porwać na małe kawałki. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać pieprz i natkę pietruszki. Składniki dressingu dokładnie wymieszać i tak przygotowanym sosem polać kaszę z warzywami.
Tagi: bób, kasza jęczmienna, cebula, olej kokosowy, pieczarki, sałata lodowa, pieprz, natka pietruszki