Na to masz dziś ochotę?

Kasza gryczana na ciepło lub zimno

Kategoria przepisu: Kolacja

  • 25 minut
  • dla 1 osób
  • 323 kcal / porcję

Składniki:

5 łyżek suchej kaszy gryczanej białej
4 suszone pomidory
1 łyżka kaparów
1 łodyga selera naciowego
1 łyżka oliwy z oliwek
pieprz
bazylia

Sposób przygotowania:

Gotujemy kaszę gryczaną. Łodygę selera obieramy i kroimy wzdłuż na pół, a następnie w kawałki. Suszone pomidory kroimy na połówki,
a następnie w paski. Mieszamy warzywa z kaszą gryczaną i przyprawami oraz oliwą z oliwek. Nie ma potrzeby dodawania soli, ponieważ jej smak zapewniają suszone pomidory i kapary.

 

tagi: kasza gryczana, seler, suszone pomidory, oliwa z oliwek, kapary