Kapusta z ciecierzycą
Kategoria przepisu: Dodatki do potraw , Kolacja
Składniki:
800 g kiszonej kapusty
200 g kapusty białej
500 g ciecierzycy z puszki
2 cebule
2 liście laurowe, 3-4 ziarna ziela angielskiego
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Szatkujemy białą kapustę, kapustę kiszoną i siekamy. Obie wkładamy do garnka, zalewamy 2 szklankami wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości (około 2,5 godziny). Cebulkę drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy do kapusty cebulę, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu 30 minut. Kilka minut przed końcem gotowania wrzucamy cieciorkę. Doprawiamy danie solą i pieprzem.
tagi: kiszona kapusta, kapusta biała, ciecierzyca, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz