Jajka faszerowane awokado
Składniki:
10 jajek
2 awokado
2 ząbki czosnku
5 łyżek pokrojonego w kostkę sera mozzarella
3 łyżki posiekanego świeżego lubczyku
3 łyżki posiekanej świeżej bazylii
kilka listków świeżej bazylii do ozdoby
sok z 1/4 cytryny
sól himalajska
pieprz
Sposób przygotowania:
Żółtka z przekrojonych na pół jajek blendujemy z miąższem awokado. Dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku, ser, posiekane zioła. Miksujemy całość na gładką konsystencję i doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Nadzienie nakładamy do połówek białek łyżeczką lub wyciskamy z rękawa. Na koniec ozdabiamy bazylią.
tagi: żółtka jaj, awokado, czosnek, ser, bazylia, lubczyk, sok z cytryny, sół himalajska, pieprz