Na to masz dziś ochotę?

Indyk w migdałach

Kategoria przepisu: Przepis tygodnia

  • 20 minut
  • dla 1 osób
  • 490 kcal / porcję

Składniki:

100 g piersi z indyka
1 białko jaja kurzego
1 łyżka mąki razowej
2 łyżki migdałów w płatkach
1 łyżka oleju kokosowego
curry
pieprz
sól himalajska

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka myjemy. Delikatnie tłuczemy młotkiem do mięsa, po czym przyprawiamy z obu stron. Przyprawiony filet obtaczamy kolejno w mące razowej, białku jaj i płatkach migdałów. Mięso smażymy na średnim ogniu na oleju kokosowym, przewracając od czasu do czasu na drugą stronę. Podajemy z ulubionymi warzywami.

tagi: filet z indyka, mąka razowa, jajko, płatki migdałów, olej kokosowy, curry, pieprz, sól himalajska