Na to masz dziś ochotę?

Indyk z mozzarellą i komosą ryżową

Kategoria przepisu: Obiad

  • 50 minut
  • dla 2 osób
  • 484,5 kcal / porcję

Składniki:

2 piersi z indyka (każda wielkości dłoni)
1 szklanka komosy ryżowej
4 suszone pomidory z oliwą
1 opakowanie mozzarelli
4 plastry szynki parmeńskiej
natka pietruszki
przyprawy: świeżo zmielony pieprz, oregano

Sposób przygotowania:

Komosę ryżową dokładnie opłukać, aby pozbyć się gorzkiego smaku i ugotować ją według przepisu na opakowaniu. Opłukać piersi z indyka, zrobić w każdej poziome nacięcie, tworząc kieszonkę, a następnie oprószyć pieprzem w środku i na zewnątrz. Suszone pomidory posiekać, wymieszać z rozdrobnioną mozzarellą i natką pietruszki, doprawić. Masą nadziać piersi i owinąć je plastrami szynki. Oliwą z pomidorów polać blaszkę lub brytfankę, ułożyć na niej przygotowanego indyka i również skropić oliwą. Wstawić na 20 min do piekarnika nagrzanego do 180°C. Po wyjęciu pokroić w plastry. Podawać z komosą ryżową.