Na to masz dziś ochotę?

Fasolka szparagowa z patelni

Kategoria przepisu: Kolacja , Obiad

  • 15 minut
  • dla 1 osób
  • 376 kcal / porcję

Składniki:

200 g fasolki szparagowej mrożonej
3 ząbki czosnku
1/2 papryczki chili
2 łyżki olej kokosowy
2 łyżki pestek słonecznika
sól himalajska
papryka
kminek

Sposób przygotowania:

Fasolkę wrzucić do wrzątku na kilka minut. Olej kokosowy rozgrzać na patelni i dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz papryczkę chili, drobno posiekaną. Następnie szybko dodać odcedzoną fasolkę szparagową, doprawić i wymieszać. Po zdjęciu z patelni wymieszać z pestkami słonecznika.

Tagi: fasolka szparagowa, olej kokosowy, czosnek, papryczka chili, pestki słonecznika