Na to masz dziś ochotę?

Dorsz cytrynowo-ziołowy

Kategoria przepisu: Obiad

  • 50 minut
  • dla 4 osób
  • 312,5 kcal / porcję

Składniki:

8 polędwiczek z dorsza
1 małe opakowanie jogurtu naturalnego
2 średnie marchewki
1 papryka
1 por
1 cytryna
przyprawy: pieprz, rozmaryn, papryka w proszku, majeranek

Sposób przygotowania:

Paprykę pokroić w paseczki, pora w talarki, marchewkę zetrzeć na tarce. Wszystko razem dusić przez 5 minut. Polędwiczki z dorsza umyć, osuszyć, pokropić cytryną oraz przyprawić z obydwu stron. W naczyniu żaroodpornym wyłożonym folią aluminiową ułożyć warstwami warzywa, potem dorsza i znów warzywa, okryć folią. Zapiekać przez 35 min w 200°C.

Tagi: dorsz, jogurt naturalny, papryka, por