Na to masz dziś ochotę?

Deser z kiwi i otrębami gryczanymi

Kategoria przepisu: Deser/Przekąska

  • 15 minut
  • dla 2 osób
  • 270 kcal / porcję

Składniki:

2 owoce kiwi
4 łyżki otrębów gryczanych
2 pestki moreli
6 łyżek jogurtu naturalnego
garść orzechów laskowych
1 łyżka siemienia lnianego
1 łyżka pestek słonecznika

Sposób przygotowania:

Kiwi obrać i zmiksować na gładką masę. Otręby wymieszać z siemieniem i posiekanymi orzechami, dodać pestki moreli. W szerokiej szklance lub szklanym pucharku układać kolejno: mieszankę otrębów z ziarnami, jogurt naturalny i zmiksowane kiwi. Na warstwę kiwi ponownie wyłożyć 3 łyżki jogurtu i posypać rozdrobnionymi orzechami laskowymi oraz pestkami słonecznika.

Tagi: kiwi, otręby gryczane, morele, jogurt naturalny, orzechy laskowe, siemię lniane, pestki słonecznika