Na to masz dziś ochotę?

Ciasteczka bananowe z jagodami

Kategoria przepisu: Deser/Przekąska

  • 40 minut
  • dla 4 osób
  • 350 kcal / porcję

Składniki:

2 duże banany
1/2 szklanki mrożone jagody
1 i 1/2 szklanki płatków jaglanych
1/2 szklanki wiórek kokosowych
1/3 szklanki orzechów laskowych

Sposób przygotowania:

Jagody rozmrozić. Banany zmiksować razem z połową jagód, a następnie wymieszać z płatkami, wiórkami i posiekanymi orzechami. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układać łyżką okrągłe, spłaszczone porcje ciasta. Na każdej z nich rozłożyć pozostałe jagody. Piec w temperaturze 180°C przez ok. 15-20 minut.

Tagi: jagody mrożone, banany, płatki jaglane, wiórki kokosowe, orzechy laskowe