Bezalkoholowa sangria z pomarańczami
Kategoria przepisu: Deser/Przekąska
Składniki:
3 szklanki rozcieńczonego z wodą soku z porzeczki lub wyciskany w sokowirówce sok z winogron
1 szklanka soku z pomarańczy
2 szklanki wody gazowanej
sok z 1 limonki
1 pomarańcza
1 limonka
1 jabłko
1-2 łyżki miodu
Sposób przygotowania:
Ważne, aby sok, którego używamy, był naturalny i niesłodzony. Wycisnąć sok z limonki i pomarańczy. Wszystkie soki wymieszać z wodą gazowaną. Owoce dokładnie oczyścić, obrać i pokroić w cienkie pół-plasterki. Wszystkie owoce dodać do dzbanka z bezalkoholową sangrią i spróbować, czy nie jest za kwaśna – wtedy można dodać miód. Najlepiej smakuje schłodzona.
Tagi: pomarańcza, limonka, woda gazowana, miód, jabłko