Na to masz dziś ochotę?

Befsztyk tatarski

Kategoria przepisu: Kolacja , Obiad

  • 60 minut
  • dla 4 osób
  • 183 kcal / porcję

Składniki:

40 dag mięsa na tatara lub polędwicy wołowej
6 żółtek
2 cebule
2 ogórki konserwowe
kilka marynowanych grzybków
ostra mielona papryka
maggi
pęczek szczypiorku
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Do mięsa na tatara dodajemy kilka kropli przyprawy do zup, sól, pieprz. Formujemy z mięsa okrągłe porcje i układamy je na półmisku. W środku każdej porcji robimy dołek i umieszczamy w nim żółtko. Cebulę obieramy i drobno siekamy, grzyby i ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy. Porcje mięsa obkładamy marynatami i cebulą. Dekorujemy papryką i szczypiorkiem.

tagi: polędwica wołowa, żółtka, cebule, ogórki konserwowe, marynowane grzybki, magii, szczypiorek, pieprz, sól