Na to masz dziś ochotę?

Aromatyczna ryba z ryżem i warzywami

Kategoria przepisu: Obiad

  • 30 minut
  • dla 4 osób
  • 187,5 kcal / porcję

Składniki:

0,5 kg filetów rybnych, np. łososia
1 opakowanie mrożonych warzyw
2 torebki ryżu brązowego
2 ząbki czosnku
1 natka pietruszki
sól himalajska

Sposób przygotowania:

Rybę posypać solą himalajską, przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku ok. 20 min. w temperaturze 190oC. Równocześnie w piekarniku upiec warzywa wraz z dodatkiem czosnku i soli. Ryż ugotować na sypko wg przepisu na opakowaniu. Gotowe warzywa podawać z upieczoną rybą i ugotowanym ryżem. Całe danie posypać drobno posiekaną, świeżą pietruszką.

Tagi: filety rybne, mrożone warzywa, ryż brązowy, czosnek, natka pietruszki, sól himalajska