Na to masz dziś ochotę?

Gazpacho

Kategoria przepisu: Obiad

  • 30 minut
  • dla 3 osób
  • 104 kcal / porcję

Składniki:

1/2 kg pomidorów
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
1 mały zielony ogórek
2 papryki
1 łyżka oliwy z oliwek
sól himalajska
pieprz
grzanki pełnoziarniste (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Pomidory, obrany ze skórki ogórek i cebulę zmiksować. Czosnek rozetrzeć z odrobiną soli himalajskiej. Paprykę oczyścić z pestek i pokroić w paseczki. Zmiksowane pomidory wymieszać z czosnkiem, oliwą i pieprzem. Wstawić do lodówki, aby zupa się oziębiła. Bezpośrednio przed podaniem dodać do gazpacho paprykę. Podawać z grzankami pełnoziarnistymi.

Tagi: pomidory, cebula, czosnek, ogórek, papryka, oliwa z oliwek, sól himalajska, pieprz, grzanki pełnoziarniste