Muszle z nadzieniem serowym
Kategoria przepisu: Obiad
Składniki:
25 dag makaronu conchiglioni (duże muszle)
17 dag sera mozzarella
2 pomidory
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu winnego
kilka świeżych listków bazylii
natka pietruszki
sól himalajska
pieprz
Sposób przygotowania:
W osolonej wodzie ugotować makaron. Mozzarellę pokroić w kostkę, posiekać bazylię. Z pomidorów usunąć gniazda nasienne i miąższ, następnie pokroić w drobną kostkę. Wymieszać ocet winny ze szczyptą soli himalajskiej i pieprzu, wlać oliwę. Tak powstały sos wymieszać z pokrojonymi pomidorami, serem i bazylią. Przygotowane nadzienie wkładać do gorących muszli. Podawać udekorowane posiekaną natką pietruszki.
Tagi: makaron conchiglioni, mozzarella, pomidory, oliwa z oliwek, ocet winny, bazylia, natka pietruszki, sól himalajska