Na to masz dziś ochotę?

Makaron ze szpinakiem

Kategoria przepisu: Obiad

  • 15 minut
  • dla 3 osób
  • 711 kcal / porcję

Składniki:

400 g świeżego szpinaku
2 duże pomidory
1 opakowanie makaronu pełnoziarnistego
3 ząbki czosnku
olej kokosowy
5 dag żółtego sera
sól morska

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Szpinak posiekać. Na patelni rozgrzać olej kokosowy z czosnkiem, dodać obrane ze skórki i pokrojone w dużą kostkę pomidory, smażyć do miękkości. Dodać szpinak, smażyć chwilę, aż liście zaczną mięknąć. Wymieszać z makaronem, podawać posypane startym żółtym serem.

Tagi: szpinak, pomidory, makaron pełnoziarnisty, czosnek, olej kokosowy, żółty ser, sól morska