Starannie wybrane, smaczne i pełne składników odżywczych. Poznaj nasze produkty!

Pieczarki

Wyśmienita alternatywa…

Choć zazwyczaj kojarzą się z zupą pieczarkową czy pizzą, pieczarki mają szerokie zastosowanie w kuchni. Są doskonałym dodatkiem do pieczonych mięs, zapiekanek warzywnych czy sałatek. Doskonale smakują w jajecznicy czy omlecie. Są też wyśmienitą alternatywą względem leśnych grzybów w kapuście, pierogach czy krokietach. Idealnie sprawdzają się również jako wykwintne menu – duszone w winie lub obsmażone w panierce, stanowią elegancką i aromatyczną przystawkę.

Najpopularniejsza w Polsce jest pieczarka biała oraz brązowa pieczarka portobello – większa i ciemniejsza a także charakteryzująca się intensywniejszym smakiem niż tradycyjna, biała odmiana. Portobello dzięki rozłożystym kapeluszom idealnie nadają się do nadziewania kaszami, warzywami i mięsem. A w sezonie grillowym… aby zaskoczyć biesiadników niestandardową przekąską, wystarczy pieczarki oczyścić, pozbawić nóżek i zamarynować w oliwie, balsamico i ziołach. A następnie zgrillować z obydwu stron. Pysznie i prosto!