Starannie wybrane, smaczne i pełne składników odżywczych. Poznaj nasze produkty!

Otręby

Dodatek idealny!

To wartościowy i sycący dodatek do porannej owsianki, jogurtu lub płatków z mlekiem. Otręby można też wykorzystać do panierki, ciast i ciasteczek, chlebów i bułek. Łyżkę-dwie otrębów dodaj np. do ciasta na naleśniki lub pankejki. Często są składnikiem zbożowych batoników, granoli i płatków oznaczonych jako „fit”.

Otręby sprawdzą się też „na surowo” – w koktajlach mlecznych i smoothies. Wystarczy zmiksować w blenderze 3/4 szklanki jogurtu naturalnego, kefiru, maślanki lub mleka, garść owoców świeżych lub mrożonych z dodatkiem łyżki otrębów. Taki koktajl można dosłodzić również miodem. Oczywiście zwykłe mleko można zastąpić roślinnym lub tym bez laktozy. W wersji dla wegan nie możemy też użyć miodu, ale można np. dorzucić kilka daktyli lub rodzynek.

Otręby chronimy przed wilgocią i przechowujemy w szczelnym pojemniku w chłodnym miejscu – np. w lodówce.