Starannie wybrane, smaczne i pełne składników odżywczych. Poznaj nasze produkty!

Borówki amerykańskie

Kulinarne wyzwanie…

Czas lata obfituje w mnogość sezonowych owoców. A borówki amerykańskie znajdziemy na polskich straganach przez całe wakacje! I tu otwiera się pole do popisu odnośnie do kulinarnych wyzwań – pierogi czy naleśniki z borówkami, zupy owocowe, racuszki czy drożdżówki z dodatkiem tych wyjątkowych owoców. A kwintesencją wakacyjnych smaków są oczywiście gofry obficie posypane świeżymi borówkami… mmmmm, takie rarytasy tylko latem. Borówki amerykańskie, tak zresztą, jak ich mniejsze koleżanki – jagody, są również królowymi przetworów – to wdzięczny materiał do sporządzania soków, kompotów, konfitur i dżemów, będących jesienią i zimą nostalgicznym wspomnieniem letnich przyjemności. Warto je też mrozić, by w środku zimy kulinarnie rozkwitnąć, przygotowując pyszne koktajle, naturalne lody, muffiny czy ciasta z borówkami. A podczas upalnych, letnich dni warto je zjadać jako samodzielną, pożywną przekąskę. Można też z nich komponować wyśmienite śniadaniowe rozmaitości w postaci dodatku do owsianek na mleku kokosowym, granoli z jogurtem naturalnym albo pysznych koktajli z sezonowych pyszności z odrobiną wody kokosowej.