Starannie wybrane, smaczne i pełne składników odżywczych. Poznaj nasze produkty!

Banany

Banany na ciepło? Czemu nie!

Banany to bardzo uniwersalne owoce. Ich słodki smak świetnie wzbogaca różnego rodzaju koktajle, również te owocowo-warzywne, w których występują np. w towarzystwie szpinaku czy jarmużu. Połączone z jogurtem i płatkami owsianymi doskonale sprawdzą się w roli drugiego śniadania. Zazwyczaj spożywa się je na surowo. Warto jednak spróbować ich w nieco innej wersji.

Smażone banany to deser popularny głównie w krajach azjatyckich. Wystarczy, że rozgrzejesz na patelni odrobinę oleju, ułożysz banany, skropisz sokiem z cytryny i polejesz miodem. By uzyskać pełnię słodyczy możesz również polać je płynną czekoladą. Drugi sposób to smażenie bananów uprzednio zanurzonych w cieście przygotowanym na bazie wiórków kokosowych oraz mąki pszennej, ryżowej i ziemniaczanej. Co ciekawe, te żółte owoce świetnie sprawdzają się również w wytrawnych połączeniach, np. zawinięte w szynkę parmeńską i zapieczone w piekarniku.

Brzmi pysznie? Przekonaj się, że tak samo smakuje!